Sałatka z grillowaną cukiną i winogronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata kolorowa

    2 garście
  • winogrona

    3 szt
  • cukinia

    1'2 szt
  • feta

    6 szt
  • cebulka

    1 szt
  • oliwka bez pestek

    5 szt
  • oliwa

    do smaku
  • pietruszka zielona

    do smaku
  • sól czarna

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Bazylia suszona Prymat

    do smaku
  • ocet balsamiczny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałate myjemy i rwiemy na kawałki .
Cukinię kroimy na platsry ok 1cm i smarujemy oliwą , solimy i pieczemy na grillu .
cebulkę w piorka , oliwki pokroiłam na pół i wyłożyłam na sałatę .Fetę odcedzamy i dodajemy do reszty składników .Cuknię studzimy i dodajemy do sałaty ,na koniec platry winogrona , które nam osłodzą całość i skrapiamy oliwą i octem , doprawiamy przed samym podaniem ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 26.07.2013 21:32
pyszniutkie ;))
Anna133 26.07.2013 08:00
nie ma to jak lekka i smaczna sałatka wieczorem
Konczi 26.07.2013 07:35
smacznie wygląda i pewnie zajadałabym się nią z apetytem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat