SAŁATKA Z GOTOWANYCH OGÓRKÓW

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    130 gram
  • zielona pietruszka

    1 pęczek
  • szczypior

    1 pęczek
  • sól

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
  • ogórek

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na 4 ćwiartki, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
Wodę zagotować, do wrzątku dodać ogórki, gotować na małym ogniu ok. 4 minut.
Po tym czasie ogórki wyjąć i przelać zimną wodą.
W rondelku rozpuścić masło, dodać ogórki.
Przyprawić do smaku dolą i pieprzem.
Dusić do czasu zrumienienia, ciągle mieszając.
Przełożyć do półmiska, na wierzch posypać pietruszką oraz szczypiorkiem.

SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 23.12.2013 23:48
moja ulubiona
Małgorzata113 11.04.2011 11:50
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat