Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło
130 gram -
zielona pietruszka
1 pęczek -
szczypior
1 pęczek -
sól
- do smaku -
pieprz
- do smaku -
ogórek
6 sztuk
Przepis i sposób przygotowania SAŁATKA Z GOTOWANYCH OGÓRKÓW
Wodę zagotować, do wrzątku dodać ogórki, gotować na małym ogniu ok. 4 minut.
Po tym czasie ogórki wyjąć i przelać zimną wodą.
W rondelku rozpuścić masło, dodać ogórki.
Przyprawić do smaku dolą i pieprzem.
Dusić do czasu zrumienienia, ciągle mieszając.
Przełożyć do półmiska, na wierzch posypać pietruszką oraz szczypiorkiem.
SMACZNEGO!!!
Komentarze (2)