Sałatka z gorgonzolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • makaron tortellini z ricottą i szpinakiem

    25 dag
  • pomidory

    4 szt.
  • ogórek

    1 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • sałata lodowa

    1/2 szt.
  • oliwki czarne Smak

    10 dag
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • ser pleśniowy typu gorgonzola

    125 gram
  • natka pietruszki

    1 szt.

sos

  • jogurt naturalny

    5 łyżek
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    3 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierożki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy na kawałki, kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórek kroimy w półplasterki, paprykę w paseczki. Pomidory kroimy w dużą kostkę a gorgonzolę w drobniutką. Oliwki przekrawamy na pół. Natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w jednym naczyniu. Składniki sosu mieszamy w małej miseczce. Sałatkę polewamy sosem na krótko przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 09.09.2016 21:05
lubie takie sałatki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat