Sałatka z filetów śledziowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetów śledziowych

    6
  • kartofle

    2-3
  • cebule

    3
  • marchewki

    2
  • śmietany

    0,5 szkl
  • majonezu

    0,5 szkl.
  • chrzanu

    1 łyżeczka
  • jajko

    3
  • sól

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe mogą być marynowane lub solone w zależności od gustu jak kto woli.Filety kroimy w cienkie drobne paseczki lub drobną kostkę.Marchew i kartofle gotujemy.Ugotowane trzemy na tarce o grubych oczkach.Cebulę kroimy w drobną kostkę.Wszystko układamy warstwami: filety, utarte kartofle, posiekana cebula i utarta marchew i posypujemy pieprzem, solą i skrapiamy oliwą. Na wierzch dodajemy sos: śmietanę mieszamy z majonezem i chrzanem i wszystko posypujemy startym jajkiem. Można jeszcze raz przełożyć to samo. Dekorujemy natką pietruszki. Pycha.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia40 11.10.2011 17:18
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat