Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej z ryżem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 20 dag
pieczarki marynowane 280 g
jajko 4 szt
groszek konserwowy 1 szkl
cebula dymka ze szczypiorkiem 2-3 szt
majonez 1/2 szkl
musztarda 1 łyżeczka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
liście cykorii 8-10 szt
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej z ryżem

Fasolkę umyć i ugotować w osolonej wodzie dodatkiem szczypty cukru, odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Pieczarki i groszek konserwowy osączyć z zalewy. Pieczarki i jajka pokroić w kostkę. Cebulę posiekać razem ze szczypiorem. Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać ryż, połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Liście cykorii umyć, osuszyć, ułożyć na półmisku, napełnić sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.11.2012 09:07
jeszcze nie jadłam
caralajna 18.11.2012 11:32
ślicznie podana
Monika-twin 18.11.2012 06:19
pycha,musze spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak