Sałatka z fasolki szparagowej z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    50 dag
  • jaja na twardo

    4 szt
  • pieczarki

    30 dag
  • majonez

    1 szklanka
  • czosnek

    2 ząbki
  • szczypiorek usiekany

    2 łyzki
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • bazylia

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie do miękkości, ostudzić, obrać z włókien, pokroić na kawałki dł.1 cm . Pieczarki umyć, wrzucić do wrzącej wody na 5 minut, odcedzić i przelać zimną wodą. Pieczarki drobno posiekać, wymieszać z fasolką i majonezem, dodać drobno posiekany czosnek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem , cukrem i sokiem z cytryny. Gotową sałatkę włożyć do salaterki, obsypać szczypiorkiem i bazylią, obłożyć cząstkami jajek ugotowanymi na twardo. Podawać jako przystawka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnik 04.11.2011 15:04
pycha
mehia 17.05.2011 20:34
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat