Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej z kaparami

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółta fasolka szparagowa
200 g
zielona fasolka szparagowa
200 g
czosnek
3 ząbki
starta skórka z cytryny
1 łyżka
sok z cytryny
1 łyżka
oliwa
3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
0,5 łyżeczki
kapary
2 łyżki (w soli)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej z kaparami

1. Oczyszczoną fasolkę gotować w osolonej wodzie przez 6 minut. Odcedzić i natychmiast włożyć do naczynia z lodowatą wodą. Odstawić na kilka minut.
2. Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać rozgnieciony czosnek, kapary i skórkę z cytryny. Podsmażać na małym ogniu przez 3 - 4 minuty. Następnie dodać odcedzoną fasolkę i sok z cytryny. Podgrzewać jeszcze przez minutę często mieszając. Doprawić pieprzem i przełożyć na talerze. Podawać natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 18.11.2012 22:42
Uwielbiam fasolkę szparagową ale w takim wydaniu jeszcze jej nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak