K&J

Sałatka z fasolki szparagowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    500 g
  • sól

  • woda

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • bazylia

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasole gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy fasola jest już lekko miękka, przekładamy ją na patelnie. Dodajemy łyżkę masła i smażymy przez 5 minut. Następnie dosypujemy bułkę tartą około 5 łyżek. I całość smażymy aż fasola zacznie się rozpadać. Do smaku można dodać bazylię lub oregano. Nigdy jedno i drugiego razem, to wykluczone:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta25 18.08.2012 14:05
ciekawe
wojtek5 17.08.2012 15:07
uwielbiam fasolke szparagowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat