Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
ziemniaki 300 g
cebula czerwona 1 szt
boczek 100 g
ser gouda 200 g
olej 10 łyżek
musztarda ostra 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej

Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na skośne kawałki, ok 3 cm, wodę zagotować z solą, fasolkę wrzucamy na wrzątek, gotujemy aż będzie miękka, wyjmujemy łyżką cedzakową . Ziemniaki obieramy gotujemy, następnie kroimy je w grubszą kostkę. Cebulę obieramy kroimy w kostkę, ser kroimy również w kosteczkę,z octu , oleju, oraz musztardy i przypraw przyrządzić pikantną zalewę, Fasolkę, ziemniaki cebulę i ser, wkładamy do większej miski zalewamy przygotowaną zalewą, boczek kroimy w drobną kostkę przetopić na patelni dodajemy do sałatki , wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 13.01.2013 13:59
Pyszna
Wafelek2601 25.09.2012 18:11
dobra
Motorek 20.09.2012 09:08
super
gosia47-47 16.08.2012 05:48
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak