Sałatka z fasolki szparagowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    500 g
  • ziemniaki

    300 g
  • cebula czerwona

    1 szt
  • boczek

    100 g
  • ser gouda

    200 g
  • olej

    10 łyżek
  • musztarda ostra

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na skośne kawałki, ok 3 cm, wodę zagotować z solą, fasolkę wrzucamy na wrzątek, gotujemy aż będzie miękka, wyjmujemy łyżką cedzakową . Ziemniaki obieramy gotujemy, następnie kroimy je w grubszą kostkę. Cebulę obieramy kroimy w kostkę, ser kroimy również w kosteczkę,z octu , oleju, oraz musztardy i przypraw przyrządzić pikantną zalewę, Fasolkę, ziemniaki cebulę i ser, wkładamy do większej miski zalewamy przygotowaną zalewą, boczek kroimy w drobną kostkę przetopić na patelni dodajemy do sałatki , wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 13.01.2013 13:59
Pyszna
Wafelek2601 25.09.2012 18:11
dobra
Motorek 20.09.2012 09:08
super
gosia47-47 16.08.2012 05:48
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat