Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Sałatka z fasolką szparagową i pomidorami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
5 szt
mrożona fasolka szparagowa
300 gram
jajko
3 szt
pomidory
3 szt
sok z cytryny
2 łyżki
sos vinegret
1/2 szkl
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
1/2 pęczka
cebula czerwona
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolką szparagową i pomidorami

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie - 20 minut. Zagotować wodę, posolić ją i wrzucić na wrzątek mocno zmrożoną fasolkę szparagową. Gotować 6 minut nie dłużej. Odcedzić i zostawić do wystygnęcia. Jajka ugotowac na twardo i pokroić na ósemki. Ziemniaki obrac ze skórki i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórkę, pokroić na ósemki. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski i skropić sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszać. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać - wrzucić do sałatki. Sałatkę polać sosem vinegret, doprawić solą i pieprzem, można też posypać szczyptą cukru - delikatnie wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak