Sałatka z fasolką i makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwona fasolka

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 puszka
  • kukurydza konserwowa

    1 puszka
  • cebula

    1 sztuka
  • makaron ryżowy

    1 szklanka
  • majonez

    4 łyżki
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ryżowy ugotować jak podano na opakowaniu. Paprykę pokroić, w kostkę, cebulę w krążki.

Paprykę i cebulę dajemy do miseczki, dodajemy odcedzoną fasolkę i kukurydzę oraz odcedzony makaron ryżowy. Wszystko zalać majonezem. Dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat