Sałatka z fasolką i fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata masłowa

    0,5 głowki
  • rukola

    1 garsc
  • pomidory

    2 sztuki
  • feta

    0,5 kostki
  • orzechy włoskie

    1 garsc
  • oliwa

    5 lyzek
  • balsamico

    2 lyzki
  • fasolka szparagowa

    150 g
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałaty umyć, osuszyć i poszarpać. Wrzucić do miski. Przygotować sos: zmieszać oliwę z balsamico i szczyptą soli (feta jest słona, więc sosu mocno nie solę).

Pomidory sparzyć, zdjąć skórę a miąższ pokroić w kostkę. Orzechy pokruszyć na mniejsze kawałki. Fetę pokroić w kostkę. Wrzucić te składniki do sałaty, polać częścią sosu i zamieszać.

Fasolkę ugotować na półtwardo, lekko przestudzić. Jeśli strączki są długie to można przekroić na mniejsze części. Wrzucić do sałaty, polać resztą sosu. Wymieszać. Posypać pieprzem grubo mielonym. Od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 02.01.2014 17:50
rewelacyjny pomysł :)
Mniam 02.11.2013 09:37
Apetycznie wygląda.
gosia56 11.10.2013 15:42
Napewno pyszna sałatka
caralajna 11.10.2013 07:41
pyszna sałatka
Łucja 11.10.2013 00:37
pyszna sałatka :)
migotka28 10.10.2013 20:11
apetyczna sałatka na zielono
IwonaDD 10.10.2013 16:10
bardzo fajna sałatka
adelajda 10.10.2013 15:41
dobra sałateczka :)
Joannasz3190 10.10.2013 14:29
Ciekawa sałatka :)
Kasnaj 10.10.2013 13:21
pycha - smaczność na talerzu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat