Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolką adzuki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka czerwona 1/2 szkl adzuki
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
cebula czerwona 1 szt
marchew 1/2 szt
pietruszka 1/2 szt
jajko 2 szt
ogórki kiszone 1-2 szt
majonez light 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolką adzuki

Fasolkę namoczyć na 2-3 godziny, następnie zmienić wodę na świeżą, dodać odrobinę soli i ugotować, osączyć, ostudzić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na kratce.

Obraną marchewkę i pietruszkę ugotować (w rosole) lub w wodzie, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Kiszone ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, wsypać osączoną kukurydzę, połączyć z majonezem.

Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 01.02.2017 21:42
nie wiedziałam, że ma taką nazwę :D
atort111
atort111 04.01.2017 10:49
bajecznie, smacznie
asiatok 02.01.2017 13:05
Nie jadłam jeszcze tej fasolki. Chętnie spróbuję!
jan_mag 02.01.2017 11:54
Super ta sałatka :)
Margo1 02.01.2017 10:42
Wygląda i brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak