Sałatka z fasoli, ziemniaków i oliwek

Sałatka z fasoli, ziemniaków i oliwek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1/2 szkl
  • ziemniaki średnie

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • oliwki czarne Smak

    10 szt
  • marchewka

    1 szt
  • szczypiorek usiekany

    1 łyżka
  • jogurt grecki

    3 łyżki
  • majonez

    3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę umyć, zamoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować, ostudzić, osączyć. Ziemniaki umyć i ugotować razem z marchewką, odcedzić, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Oliwki pokroić w krążki. Majonez wymieszać z jogurtem, zmiażdżonym czosnkiem i musztardą. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, posiekaną zieleninę, fasolę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać. Podawać z wędliną i pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

07.02.2017 11:53
bardzo smaczna kolacja

olkaaa

09.12.2012 13:03
ciekawa propozycja

Mysiunia

08.12.2012 14:25
co prawda ja oliwek nie lubię, ale pomysł na sałatkę mi się podoba :)

gosia56

08.12.2012 10:54
napewno pyszna

Monika-twin

08.12.2012 06:53
lubie takie sałatki

stokrotka

08.12.2012 01:09
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat