sałatka z fasoli szparagowej

sałatka z fasoli szparagowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola szparagowa

    30 dag
  • marchew

    2 szt.
  • por

    2 szt.
  • oliwa

    3 g
  • sól

  • sok z cytryny

  • szczypiorek

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę umyć, oczyścić z włókien i ugotować w odkrytym naczyniu, zalewając wrzącą osoloną wodą. Marchewkę umyć i ugotować. Po ugotowaniu odcedzić, fasolę pokroić w kawałki długości 1 cm. Marchew obrać ze skórki, pokroić w drobniutką kostkę. pory obrać, umyć bardzo dokładnie, pokroić w piórka, wymieszać z fasolą i marchewką, skropić oliwą i kwaskiem, doprawić do smaku solą. Sałatkę podawać posypanym siekanym szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat