Sałatka z fasoli, pory i żółtego sera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała z puszki

    1/2 kg
  • por

    30 dag
  • ser żółty

    10 dag
  • papryka

    1 szt
  • pieczarki marynowane

    1 szkl
  • oliwa

    4 łyżki
  • szczypiorek siekany

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wsypać pokrojoną w krążki porę i oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrojoną w słupki paprykę, dusić do miękkości, ostudzić. Następnie dodać odsączoną z zalewy fasolę, pokrojone pieczarki, utarty na tarce o dużych otworach żółty ser, szczypiorek. Wszystko skropić pozostałą oliwą, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać z wędliną i pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 02.01.2013 00:13
Takiej sałatki jeszcze nie robiłam, ale fajnie zapowiada się to połączenie składników. Na pewno warta wypróbowania.
Ada-Gaba 14.01.2012 07:02
szybko i smacznie
teresa18 01.12.2011 15:58
zapowiada się smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat