Sałatka z czerwonej kapusty z majonezem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1
  • majonez

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz ziołowy

    2 szczypty
  • kapusta czerwona

    1/2 główki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czerwoną kapustę szatkujemy. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej a cebulę czosnkową kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa łączymy i przyprawiamy pieprzem i solą. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie dodajemy majonez i wszystko mieszamy. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marzena34 29.04.2012 14:43
orginalna
iga2 07.01.2012 14:57
lubię
anja3107 02.12.2011 21:43
pyszna
halina17 27.11.2011 19:21
dobra sałatka
treonina 24.11.2011 18:50
świetna!
Emilia22 24.11.2011 17:58
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat