Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
cebula 1 szt
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty na ciepło

Kapustę szatkujemy i gotujemy na półtwardo z solą i łyżką octu. Cebulę obrać i pokroić w kostkę . Następnie podsmażamy na oleju i kiedy będzie miała złocisty kolor dodajemy odsączoną z wody kapustę. Dusimy na małym ogniu co jakiś czas mieszając , żeby się nie przypaliła. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i kwaskiem. Podawać do dania na ciepło. Szybka i smaczna kapusta.
SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 22.01.2013 21:30
ciekawe jak smakuje taka kapustka
kamyk 08.10.2012 21:25
nigdy takiej nie jadłem
Roksana1 19.09.2012 21:06
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak