Sałatka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Główka czerwonej kapusty

    1
  • smażona pierś z kurczaka

    100-150 g
  • cebula

    1
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • papryka

    1
  • pomidor

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte liście kapusty zalać wrzątkiem i potrzymać pod przykryciem ok. 30 minut. następnie drobno poszatkować. Dodać pokrojonego na kawałki kurczaka, cebulę, paprykę, pomidor i oliwki oraz kukurydzę. Całość doprawić do smaku. Wszystko wymieszać z majonezem. Do sałatki można dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Przed podaniem posypać zieleninką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja38 29.04.2011 12:33
pycha
buksiak12 23.08.2010 13:44
ciekawy przepis
Dorota71 23.08.2010 13:08
super przepis
Emilia22 23.08.2010 12:35
mniam mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat