Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    45 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • majonez

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1-2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkuj, cebulę pokrój w kosteczkę, wymieszaj z kapustą, posól i odstaw na 1,5 godziny.
Kapustę osciśnij z ewentualnego soku i skrop sokiem z cytryny. Dodaj starte na tarce jabłko, dopraw pieprzem i majonezem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Paweł10

05.06.2012 16:30
pycha :-)

parysek10

05.06.2012 16:20
też taką robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat