Sałatka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 mała główka
  • oliwa

    2 łyżki
  • szczypiorek usiekany

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • wino czerwone wytrawne

    1/3 szklanki
  • jabłko

    1 szt
  • Kminek mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno szatkujemy, jabłko obieramy i trzemy na tarce z dużymi otworami. Kapustę i jabłka wkładamy do garnka, dodajemy kminek, oliwę, wino i dusimy ok 8 min na małym ogniu pod przykryciem. Po ugotowaniu kapustę należy ostudzić i dodatkowo przyprawić solą i pieprzem oraz dodać posiekany szczypiorek i wszystko wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 22.06.2012 14:16
pycha :)
jasiek 06.12.2011 20:42
mniam
owca441 26.11.2011 16:27
dobra lubię dodatek kminku w potrawach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat