Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1/2 szt.
  • papryka czerwona

    2 szt.
  • cebula czerwona

    2 szt.
  • ogórek małosolny

    7 szt.
  • majonez

    5 łyżek
  • ocet

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli. Kapustę czerwoną poszatkować i dodać do wrzątku. Gotować 3 minuty. Dodać ocet, zamieszać i odcedzić. Przełożyć do szklanej misy i pozostawić, aby ostygła.

Papryki umyć pod bieżącą wodą, oczyścić i pokroić na paski. Cebule obrać i pokroić na piórka. Ogórki pokroić na plastry. Warzywa dodać do kapusty.

Całość posypać pieprzem ziołowym oraz niewielką ilością soli. Połączyć z majonezem. Schłodzić w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

10.06.2012 19:16
łatwe i szybkie do zrobienia to lubię

Małgorzata106

28.05.2012 17:27
super

aguus

16.08.2011 22:03
Super dodatek do obiadu!

Nina7

13.08.2011 06:28
Fajna propozycja z kapustą czerwoną:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat