Sałatka z czerwonej fasoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1 szt
  • ananas

    1 puszka
  • ser żółty

    30 dag
  • jogurt naturalny

    1 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę odsączyć na sitku. Por dokładnie wypłukać , rozciąć wzdłuż i pokroić w pól plastry. Ananasy odsączyć z zalewy na sitku i pokroić w drobną kostkę. Ser żółty pokroić w drobną kostkę i obsypać papryka mieloną. Wszystkie składniki wymieszać razem. Przygotować sos: jogurt połączyć z majonezem i doprawić do smaku solą. Przygotowane składniki polać sosem i delikatnie wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat