Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną fasolką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka czerwona 10 dag
jajko 3 szt
ogórki kiszone 2 szt
cebula 0,5 szt
pieczarki marynowane 0,5 szkl
Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel 2-3 szt
majonez light 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną fasolką

Fasolkę namoczyć na kilka godzin a najlepiej na noc, następnie ugotować, osączyć, ostudzić.
Jajka ugotowane na twardo obrać i razem z ogórkami pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, pieczarki osączyć i pokroić. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać pokrojone kabanosy. Połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Sałatkę odłożyć na pół godziny. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak