Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną fasolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3 szt
Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel 2 szt
groszek konserwowy 0,5 szkl
kukurydza konserwowa 0,5 szklanki
marchewka ugotowana 1 szt
fasola czerwona z puszki 0,5 puszki
cebula 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
majonez light 1 łyżka
jogurt grecki 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną fasolą

Ugotowaną marchewkę i kiszone ogórki pokroić w kostkę. Fasolę, kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Fasolę należy przepłukać przegotowaną wodą. Przygotowane składniki włożyć do miski. Następnie dodać pokrojone kabanosy, jajka i drobno posiekaną cebulę. Połączyć z majonezem, jogurtem i musztardą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, odłożyć na 1-2 godziny.

Przed podaniem obficie posypać kiełkami rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 28.06.2017 18:13
lubię takie sałatki
MagdalenaIC 28.06.2017 17:35
Pyszna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak