Sałatka z czerwoną fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    3 szt
  • Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel

    2 szt
  • groszek konserwowy

    0,5 szkl
  • kukurydza konserwowa

    0,5 szklanki
  • marchewka ugotowana

    1 szt
  • fasola czerwona z puszki

    0,5 puszki
  • cebula

    1 szt
  • ogórki kiszone

    2 szt
  • majonez light

    1 łyżka
  • jogurt grecki

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowaną marchewkę i kiszone ogórki pokroić w kostkę. Fasolę, kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Fasolę należy przepłukać przegotowaną wodą. Przygotowane składniki włożyć do miski. Następnie dodać pokrojone kabanosy, jajka i drobno posiekaną cebulę. Połączyć z majonezem, jogurtem i musztardą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, odłożyć na 1-2 godziny.

Przed podaniem obficie posypać kiełkami rzodkiewki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 28.06.2017 18:13
lubię takie sałatki
MagdalenaIC 28.06.2017 17:35
Pyszna sałatka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat