Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną fasolą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 dag
sól i pieprz do smaku
jajko 4 sztuki
sok z cytryny 1 łyżka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
natka pietruszki 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
ryż biały 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną fasolą

Ugotowany ryż wysypać do miski, dodać fasolę i wymieszać. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Podsmażyć na maśle, doprawić je solą i pieprzem, dodać do ryżu i fasoli.
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i natką, wlać do sałatki i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ósemki.
Ułożyć na sałatce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 27.11.2013 22:36
fajny pomysł:-)
6zer
6zer 27.11.2013 10:25
smaczna i zdrowa sałatka
Lis 26.11.2013 23:30
Smacznie zapowiadająca się sałatka:)
Rysia 26.11.2013 21:51
Mój ekspresowy posiłek.
Wiesława1 26.11.2013 21:27
zachęcająco i smakowicie się prezentuje
Renata9 26.11.2013 21:23
pyszne jedzonko
Zdzisław 26.11.2013 21:09
dla mnie smaczne jedzenie
Jusiaa 26.11.2013 20:24
Wygląda zachęcająco i pewnie też dobrze smakuje.
patryska76 26.11.2013 19:46
Smaczna sałatka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak