Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z cukinii i marchewki do sloików
Z wody, octu i przypraw gotujemy zalewę. Gorący płyn wlewamy do słoików i lekko mieszamy widelcem aby ocet wszędzie dotarł. Zakręcamy i pasteryzujemy przez 15 minut.
cukinia | 4 kg |
cebula | 2 kg |
marchewka | 2 kg |
ocet | 2 szklanki |
woda | 1 szklanka |
cukier | 1 szklanka |
sól | do smaku |
ziela angielskiego Prymat | do smaku |
Liść laurowy suszony Prymat | do smaku |
koperek | 5 łyżek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: