Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraków i fasoli

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 30 dag
fasola 1 puszka
ogórek kiszony 2 sztuki
por 1 mały
olej 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
natka pietruszki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier do smaku

Porada

Jest doskonałym źródłem witamin i składników mineralnych.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraków i fasoli

Buraczki obieramy i gotujemy do miękkości z odrobiną octu lub sokiem z cytryny ( wtedy zachowają one swoja czerwoną barwę). Studzimy i kroimy w słupki. Fasolę odcedzamy, por kroimy w piórka. Ogórki kroimy w kosteczkę.
W misce łączymy olej, ocet, przyprawy i pietruszkę.
Łączymy warzywa z przygotowanym olejem.
Sałatkę odstawiamy na około 1 godz. w chłodne miejsce .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.03.2015 00:12
Warto taką robić.
Wacław 01.02.2015 11:02
świetna sałatka,nie robiłem takiej
Mniam 01.02.2015 09:56
Zamiast fasoli w składnikach wskoczyła Ci cebula :) Sałatka na pewno by mi smakowała, bo bardzo lubię buraczki czerwone :)
ada.la 01.02.2015 08:44
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak