Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brukselki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselki 50 dag
cukru 1 łyżka
sól
majonezu 1/2 szkl
czosnku 1 ząbek
posiekanej zielonej pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brukselki

Brukselkę przebrać, umyć. Zagotować wodę z cukrem, solą. Do wrzątku wsypać brukselkę. Gotować bez przykrycia (gdyż w ten sposób zachowuje ładnie zielony kolor). Odcedzić, ostudzić. Półmisek lub salaterkę natrzeć czosnkiem, wyłożyć brukselkę , polać majonezem. Posypać posiekaną pietruszką. Podawać do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak