Sałatka z bobem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałaty rzymskiej

    2 liść
  • sałaty salanowa frisee czerwon

    2 gałązka
  • kukurydzy z puszki

    2 łyżka
  • ogóreczki po meksykańsku

    4
  • kulki mini mozzarelli

    2
  • chorizo

    6 plaster
  • pomidorki koktajlowe

    2
  • bób

    3 łyżka
  • radicchio

    1 liść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 liście sałaty rzymskiej ( część środkowa sałaty )
1 liść sałaty radicchio
2 gałązki sałaty salanowa frisee czerwona
2 łyżki kukurydzy z puszki
4 ogóreczki po meksykańsku
2 kulki mini mozzarelli
6 plasterków chorizo
2 pomidorki koktajlowe
3 łyżki ugotowanego i obranego bobu
sos :
3 łyżki oleju ryżowego
1/5 łyżeczki musztardy rosyjskiej
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
cukier do smaku
1 łyżka octu ryżowego

Sałaty umyj i osusz. Sałatę rzymską i radicchio porwij na kawałki, wrzuć do miski i wymieszaj, po czym wyłóż na talerz. Sałatę frisee podziel na listki i ułóż koliście na bokach talerza. Mozzarellę, pomidorki i ogórki po meksykańsku pokrój na kawałki i ułóż na sałacie. Następnie posyp kukurydzą i bobem a także połóż chorizo. Na koniec wymieszaj składniki sosu i polej nim sałatkę. Podawaj po około pięciu minutach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
emeslive 08.11.2012 11:16
Same fajne składniki, własnoręcznie przygotowany sos i apetyczne zdjęcie. Przepis godny polecenia!
Lemon 07.11.2012 20:57
piękna
Aleksandra15 07.11.2012 19:06
Wygląda wspaniale i zapewne tak smakuje ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat