Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z bobem
1 liść sałaty radicchio
2 gałązki sałaty salanowa frisee czerwona
2 łyżki kukurydzy z puszki
4 ogóreczki po meksykańsku
2 kulki mini mozzarelli
6 plasterków chorizo
2 pomidorki koktajlowe
3 łyżki ugotowanego i obranego bobu
sos :
3 łyżki oleju ryżowego
1/5 łyżeczki musztardy rosyjskiej
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
cukier do smaku
1 łyżka octu ryżowego
Sałaty umyj i osusz. Sałatę rzymską i radicchio porwij na kawałki, wrzuć do miski i wymieszaj, po czym wyłóż na talerz. Sałatę frisee podziel na listki i ułóż koliście na bokach talerza. Mozzarellę, pomidorki i ogórki po meksykańsku pokrój na kawałki i ułóż na sałacie. Następnie posyp kukurydzą i bobem a także połóż chorizo. Na koniec wymieszaj składniki sosu i polej nim sałatkę. Podawaj po około pięciu minutach.