Sałatka z białą rzodkwią, żółtym serem i jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Idealna na śniadanie.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki

  • rzodkiew biała

    300 gramów
  • por zielona część

    1 sztuka
  • jajka

    1 sztuka
  • puszka kukurydzy

    1 sztuka
  • żółty ser

    150 gramów
  • ogórki kiszone

    3 sztuki
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w półplasterki. Jajka ugotować na twardo, a gdy przestygną, pokroić w kostkę. Ser i ogórki również pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie składniki. Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę. Wymieszać.
Dodać majonez i jogurt naturalny. Przyprawiać sałatkę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat