Sałatka z białą fasolką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/4 średniej główki
  • sól do smaku

  • jabłko

    1/2 sztuki
  • fasola biała

    1/2 puszki
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • pieprz

    do smaku
  • sos

    tzatziki 3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską poszatkować, oprószyć solą i lekko ugnieść. Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę. Fasolkę i kukurydzę odsączyć. Do kapusty dodać jabłko, cebulę, fasolkę i kukurydzę. Do sałatki dodać trochę pieprzu i sos tzatziki. Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły". Sałatkę podałam do frytek ze smażoną piersią z kurczaka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 04.08.2016 12:42
Smaczna sałatka:)
Łukasz15 01.08.2016 23:01
Bardzo ciekawa
gosia1988 01.08.2016 21:55
Fajna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat