Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
rukola
1 pęczek -
sałata lodowa
1 sztuka -
awokado
1 sztuka -
sok z cytryny
1 sztuka -
ogórek
1 sztuka -
mozzarella
100 gram -
pomidory koktajlowe (żółte)
6 sztuk -
pomidory koktajlowe (czerwone)
6 sztuk -
orzeszki pini (prażone)
3 łyżki -
bazylia
1 pęczek -
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat
1 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z awokado z pomidorami koktajlowymi i mozzarellą
Umytą, oczyszczoną i osuszoną sałatę lodową porwać na małe kawałki. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać ze skórki, pokroić i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Ogórka obrać, wydrążyć pestki i pokroić. Sałatę lodową połączyć z rukolą, serem mozzarella, awokado, ogórkiem, orzeszkami pinii i pokrojonymi w ćwiartki pomidorami koktajlowymi. Całość delikatnie wymieszać, skropić sosem włoskim Prymat. Doprawić do smaku. Przed podaniem sałatkę posypać świeżo siekaną bazylią. Podawać z chrupiącą bagietką czosnkową.
Komentarze (100)
Załaduj więcej komentarzy (90)