Sałatka z avokado i łososia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • avocado

    1szt
  • łosoś wędzony plastry

    100 g
  • kapusta pekińska

    1/2
  • oliwa

    4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1łyżeczka
  • sok z limonki

    1/2 (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Avocado obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, dodać sok z limetki, sól oraz przeciśnięty czosnek i 4 łyżki oliwy. Kapustę pekińską pokroić w kostkę. Na kapustę ułożyć avocado i pokrojone w paski kawałki łososia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 06.01.2013 10:07
lubię łososia ale tak jeszcze nie jadłam !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat