Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka „Wybuchowy tuńczyk”

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mix sałat 1 opakowanie
tuńczyk w sosie własnym 2 szt
ser feta 270 g
granat 1 szt
jogurt naturalny 5 łyżek
śmietana 18 proc 170 g
sok z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka „Wybuchowy tuńczyk”

1.
Mix sałat umyć i osuszyć.
2.
Tuńczyka odsączyć z zalewy.
3.
Ser feta pokroić w małą kostkę.
4.
Sos: Majonez wymieszać ze śmietaną i sokiem z cytryny i schłodzić w lodówce.
5.
Sałatkę układać warstwami: ½ mixu sałat, ½ tuńczyka, ½ sera feta, ½ granatu, ½ sosu, pozostała ilość mixu sałat, pozostała część tuńczyka, pozostała część sera feta, polać pozostałą ilością sosu i udekorować resztą granatu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 17.02.2016 10:04
Ładnie podana
Ola1984 16.02.2016 08:42
Przesmacznie wygląda :) Lubię takie sałatki :)
msmariusz 15.02.2016 20:50
takie smakowite
Renataj 15.02.2016 19:53
Apetyczna sałatka:)
kasia.s 15.02.2016 19:38
Wygląda bardzo apetycznie:)
ada.la 15.02.2016 19:14
podoba mi się przepis
Maridka19 15.02.2016 15:28
Super ta sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak