Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wiosenna z rzeżuchą i sosem chrzanowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata kilka lisci
żurawina garść
rzeżucha 3 łyżki
majonez 2 łyżki
chrzan tarty 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2
sos chrzanowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wiosenna z rzeżuchą i sosem chrzanowym

Liście sałaty umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Ułożyć na półmisku. Jajka obrać i pokroić w ćwiartki, ułożyć na sałacie. Sałatkę polać sosem chrzanowym i posypać żurawiną i rzeżuchą. Całość oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 27.06.2013 21:58
ładnie podana, aż chce się zjeść
Pyszota 27.06.2013 21:37
pięknie wygląda
msmors 27.06.2013 21:22
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak