Sałatka wiosenna z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    3 szt
  • szczypiorek usiekany

    3 łyżki
  • sos majonezowy

    2 szkl
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • jajko ugotowane na twardo

    5 szt
  • ryż

    2 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowany ryż mieszamy z sosem majonezowym, ogórkiem kiszonym pokrojonym w kostkę i szczypiorkiem. Dodajemy jajka pokrojone w kostkę, solimy, pieprzymy i cukrzymy do smaku oraz dodajemy niewielką ilość czosnku granulowanego. Całość mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 16.12.2011 18:24
super
misia53 01.12.2011 12:39
smaczna taka sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat