Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wiosenna z jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

jajko 2 szt
pomidor 1 szt
ogórek 1/2 szt
rzodkiewka 5 szt
bazylia świeża
szczypiorek
kapusta pekińska 5 listków

Na sos

olej rzepakowy 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
musztarda 1/2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wiosenna z jajkiem

Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w ćwiartki. Pomidora umyć pokroić w ósemki. Ogórka umyć (nie obierać, pokroić w półplasterki. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plasterki. Szczypior i listki bazylii umyć i drobno pokroić. Liście kapusty umyć i dość drobno pokroić Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy wymieszać. Warzywa i jajka ułożyć na talerzu, posypać szczypiorem i bazylią, polać sosem, od razu podawać. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.04.2017 17:45
smaczna sałatka
anka1988 27.04.2017 13:25
zawiera wszystko co najlepsze!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak