Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wiosenna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kukurydza w puszce 1/2 puszki
groszek konserwowy 1/2 puszki
cebula czerwona 2 szt
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
sałata lodowa 1/2 główki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ogórek zielony 1/2 szt

Sos

olej rzepakowy 4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
oregano do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wiosenna

1. Kukurydzę, groszek i fasolę odcedzić. Cebulę pokroić w piórka, a tuńczyka odcedzić.
2. Sałatkę podrzeć rękoma na mniejsze kawałki, dodać kukurydzę, groszek i fasolę.
3. Składniki sosu połączyć ze sobą dodać do sałaty.
4. Na półmisku wyłożyć sałatę, a po przeciwnych stronach ułożyć tuńczyka i cebulę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 26.12.2016 18:33
pysznosci mniam
Madzai 26.12.2016 10:50
Taką lubię najbardziej
Renataj 25.12.2016 20:20
Lubię takie zestawienie smakowe:)
agnieszka214 24.12.2016 23:47
Lubię takie sałatki
Łukasz15 24.12.2016 22:25
Ciekawa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak