Sałatka wiosenna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    1 sztuka
  • sałata masłowa

    1/2 główki
  • rzodkiewki

    6 sztuk
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • jogurt naturalny

    2-3 łyżki
  • sól do smaku

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka wiosenna foto
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Krok 2 - Sałatka wiosenna foto
Rzodkiewki kroimy w ćwiartki.
Krok 3 - Sałatka wiosenna foto
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.
Krok 4 - Sałatka wiosenna foto
Szczypiorek siekamy drobno. Warzywa przekładamy do miski. Dodajemy 2-3 łyżki jogurtu naturalnego. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 06.08.2014 08:48
bardzo lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat