Sałatka wieloskładnikowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    0.5 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • ogórki kiszone

    3 szt
  • ser żółty

    15 dkg
  • pomidor

    2 szt
  • kukurydza

    1 puszka
  • jaja

    3 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    1 kubeczek
  • oliwa

    3 łyżki
  • koperek suszony

    0.5 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy,pora kroimy w prążki po czym parzymy wrzątkiem,ogórki i pomidory kroimy kostkę,tak samo ser żółty i ugotowane wcześniej jaja. Kukurydzę osączamy,dodajemy koperek,mieszamy wszystkie składniki,doprawiamy solą i pieprzem. Majonez mieszamy z jogurtem i oliwą,dodajemy do sałatki po czym całość dobrze mieszamy. Sałatka jest dobra do obiadu jak i na śniadanie czy kolację z chlebusiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna56 16.04.2012 21:01
Super. Musze spróbowąć

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat