sałatka warstwowa ze śledziem i burakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • ziemniaki

    4
  • marczewki

    3
  • buraki

    2
  • majonez

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • filety śledziowe

    4 w oleju
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety lekko osączamy, kroimy w kostkę, układamy na dnie naczynia. Posypujemy je obrana i poszatkowana cebulą, oprószamy pieprzem, polewamy 1-2 łyżkami oleju. Ziemniaki, marchewkę, buraki gotujemy. Po obraniu buraki ścieramy na tarce, resztę kroimy w kostkę. Jajka też kroimy w kostkę. Układamy przygotowane składniki warstwami, przesypując je solą i pieprzem i co którąś warstwę przekładamy majonezem. Wierzch posypujemy jajkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 02.02.2014 17:26
Przepyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat