Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
cebula biała 1 sztuka
mix sałat 3 garście
kukurydza w puszce 1/2 puszki
pomidorki koktajlowe 10-12 sztuk
ser feta 100 gram
jogurt naturalny 150 gram
Zioła prowansalskie suszone Prymat duża szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Na dno wkładamy tuńczyka kawałki z sosu własnego. Na tuńczyka cebula pokrojona w pióra i trochę mixu sałat.
Jogurt naturalny mieszamy z ziołami prowansalskimi. Polewamy jogurtem.
Dalej dajemy kukurydzę, przekrojone na pół pomidorki i resztę sałaty.
Na wierzch pokrojony w kostkę ser feta.
Przed zjedzeniem mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 01.07.2016 11:45
Lubimy takie sałatki :)
Łukasz15 01.07.2016 09:35
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak