Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • tuńczyk rozdrobniony w wodzie

    1 puszka
  • ser żółty

    150 g
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • jajko

    4 szt

Sos majonezowy

  • majonez

    6 łyżek
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • śmietana 30%

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek i zetrzeć na tarce. Ser żółty zetrzeć na tarce. Tuńczyki odsączyć z zalewy i wymieszać razem. Groszek, kukurydzę odsączyć z zalewy, szczypiorek drobno pokroić. Majonez wymieszać z musztardą i śmietaną. W naczyniu układać kolejno warstwy- żółty ser, groszek, połowa sosu, szczypiorek, białka, tuńczyki, kukurydzę, sos i żółtka. Sałatkę odłożyć do schłodzenia i przegryzienia się smaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 17.07.2014 22:11
Dodaję do ulubionych- obowiązkowo!
Anna133 28.05.2014 08:54
ależ to musi smakowac bo wygląda obłędnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat