Sałatka warstwowa z selerem konserwowym.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler konserwowy

  • papryka

  • por

  • groszek konserwowy

  • 15 dag szynki

  • majonez

  • natka pietruszki

  • sól, pieprz

  • jabłko

    1 szt. (duże)
  • ogórki konserwowe

    2 szt.
  • jajko

    4 szt.
  • ser żółty

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.Jabłko utrzeć na tarce.Jajka ugotować i zetrzeć na tarce.Paprykę,ogórki,szynkę pokroić w kostkę.Ser żółty zetrzeć na tarce.Por pokroić w półplasterki.Natkę pietruszki posiekać.Układać następującymi warstwami :
Jabłko.
Seler.
Majonez.
Por.
Papryka. (nieco ją posolić)
Szynka.
Ogórek konserwowy.
Nieco startego żółtego sera.
Groszek.
Jajko.
Ser żółty.
Majonez.
Reszta startego żółtego sera.
Przystroić pietruszką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat