Sałatka warstwowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza

    1 puszka
  • majonez

    4 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • ser żółty

    20 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • jaja na twardo

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do przezroczystej salaterki wrzucamy kukurydze - odlana z zalewy; białka jaj ścieramy na tarce i mieszamy z 2 łyżkami majonezu, wykładamy na kukurydzę; posypujemy papryką. Następnie wykładamy odsączonego tuńczyka. Siekamy szczypiorek i posypujemy. Ser żółty ścieramy na tarce i również tworzymy warstwę. Na wierzchu rozkłądamy rozdrobnione żółtko wymieszane z 2 łyżkami majonezu. Solimy i pieprzymy całość.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aguus 12.01.2011 13:37
świetny przepis
Mysiunia 06.01.2011 13:30
na pewno pyszna! z checią bym spróbowala:)
romanrafal 01.01.2011 09:57
super
Koper 30.12.2010 14:34
Musi być pyszna
Dorota76 30.12.2010 12:31
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat