Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka w kolorach jesieni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuka
ananas 1/2 puszka
kukurydza 1/2 puszka
ogórki konserwowe 4 sztuka
marchew 2 sztuka
cebula biała 1 sztuka
ser feta 1 kostka
olej lniany 2 łyżka
woda 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka w kolorach jesieni

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską siekamy w cienkie paski. Ananasa kroimy w średniej wielkości cząstki, a kukurydzę odcedzamy i dodajemy do reszty.
Krok 1 - Sałatka w kolorach jesieni foto
2
Ogórki konserwowe kroimy w krążki. Obrane marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Sałatka w kolorach jesieni foto
3
Dodajemy pokrojoną w cienkie pół talarki cebulę oraz ser feta, pokrojony w dość dużą kostkę.
W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą olej lniany, wodę, musztardę oraz zioła prowansalskie. Polewamy nim wszystkie składniki, doprawiamy sola i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Chłodzimy w lodówce przed podaniem.
Krok 3 - Sałatka w kolorach jesieni foto
4
Chłodzimy w lodówce przed podaniem.
Krok 4 - Sałatka w kolorach jesieni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 13.02.2014 18:36
smaczna sałatka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak