Sałatka tatarska

Sałatka tatarska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    4
  • ogórki konserwowe

    4
  • pieczarek konserwowych

    1 mały słoiczek
  • papryki konserwowe

    1 mały słoiczek
  • jajka

    2 ugotowane na twardo
  • majonez

    2 łyżki
  • śmietany kwaśnej

    1 łyżki
  • pieprz

  • koprek

    pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe namoczyć w wodzie, aby straciły nadmierną słoność. Odsączyć i pokroić w cząstki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pozostałe składniki pokroić w grubą kostkę. Dodać majonez, śmietanę i pokrojony koper. Doprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

15.04.2011 19:20
pyszna

Naatalia96

08.02.2011 16:48
muszę spróbować !

Naatalia96

08.02.2011 16:48
napewno pyszna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat