Sałatka szpinakowa z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    pęczek
  • cebula czerwona

    1szt
  • szynka

    10dag
  • kukurydza minikolby Smak

    słoik
  • oliwa

    2łyżki
  • musztarda

    łyzka
  • czosnek

    2ząbki
  • sok z cytryny

    0,5szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak umyć i rozdrobnić. Cebulę pokroić w krążki, szynkę w paski, kolby na części. Sok z cytr. wymieszać z oliwą, musztardą i przetartym czosnkiem. Połączyć wszystkie składniki i doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat