Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 10 dag
jajko 3 szt
ryż 0,5 szkl
majonez 4 łyżki
oliwki zielone 10 dag
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem

Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Ugotowany ryż przepłukujemy zimną wodą i dokładnie odsączamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy i delikatnie rozdrabniamy, jednak niezbyt mocno, żeby w sałatce było można było zauważyć całe kawałki mięsa ryby. Oliwki przekrawamy na pół, białe części pora drobno siekamy. W misce mieszamy ze sobą składniki sałatki: tuńczyka, ryż, jajka, por i oliwki, całość doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy majonez i powtórnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy do lodówki na minimum godzinę, po tym czasie podajemy sałatkę z pieczywem. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 13.02.2014 19:53
Fajna sałatka :-)
Megg 19.11.2013 10:47
bardzo fajna sałatka
fotoviderek 19.11.2013 07:33
Lubię takie sałatki :)
Małgorzata106 18.11.2013 21:55
super sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak